Zveme vás, empatické ženy, k praktickému studiu profesionální a poporodní duly

Na čem je postavena tato škola?

– Studium je postaveno na praktické výuce
– Celistvý koncept výuky s odborníky v oboru porodní asistence, fyzioterapie, aromaterapie, pediatrie, laktačního poradenství, atd.
– Základy položeny na zkušenostech z 20 leté praxe

Co je hlavní náplní  duly?

Dula doprovází nastávající matku těhotenstvím, porodem a šestinedělím. Tuto životní etapu vnímáme, jako jednu z velmi důležitých součástí našeho života. Těhotenství a samotný porod je pro nás ženy velmi silný okamžik, který nás může v životě nasměrovat a posunout na naší nové cestě životem. 

Dula má být ta, která ženě zprostředkuje nejen informace, ale naučí ji spojit se sama se sebou, najít svou ženskou sílu, což je mnohdy skryté pod povrchem a právě pro porod důležité. Většina žen, které jsme doprovázely těhotenstvím a porodem, potřebovala mít vedle sebe někoho, kdo se jim bude věnovat, kdo jim bude naslouchat, kdo jim vysvětlí a zodpoví spoustu otázek týkající se nejen těhotenství, porodu a šestinedělí. Dula je ta, kdo dá matce možnost nahlédnout dál.

 Co je hlavní náplní poporodní duly?

Poporodní dula je žena, která pracuje s maminkou a novorozencem po porodu. Je jí nápomocná ve zpracování jejího vlastního porodu.

Pomáhá s péčí o novorozence/manipulace, koupání, nošení v šátku/.

Pomáhá mamince s kojením-je zároveň námi vyškolenou laktační poradkyní.

Podporuje láskyplnné vazby mezi ostatními sourozenci a členy rodiny.

Podporuje harmonický vztah mezi partnery.

Je nápomocná muži pochopit nelehké období šestinedělí.

Měla by rozpoznat neuspokojivý psychický stav matky.

Měla by mít kontakt na všechny potřebné odborníky.

 

Studium bude trvat čtyři víkendy, kde se ženy-studentky naučí veškerou potřebnou teorii.

Naše škola klade velký důraz na praktickou část výuky. Ta spočívá v tom, že bereme  studentky k našim maminkám po porodu-na poporodní návštěvu, kde si můžou použít teoretické znalosti v praxi.

Cena studia“ poporodní dula“   je 20 000 Kč

 

 

 

 

 

 

Proč si vybrat právě nás?

Výuka je koncipována podle nabytých zkušeností a vnímaných důležitých oblastí, které byly nasbírány z naší mnohaleté praxe. Základem je předat začínajícím dulám to, co nám před lety při studiu chybělo. Necháme vás během studia nahlédnout do naší praxe, budete nás doprovázet u našich klientek, a díky tomu získáte jasnou představu o tom, jak dula pracuje. S týmem lektorů, vám předáme důležité zkušenosti, které jsme získali během stovky doprovázených porodů.

Díky koncepci výuky budete, vy duly, ihned připravené pro praxi, znalé tuto profesi vykonávat. Ve výuce, která potrvá 8 víkendových setkání a je rozdělena do období jednoho roku, se setkáte nejen s praktikujícími dulami a odborníky v oboru. Snahou je, abyste byly profesionálky v oboru a zároveň neztratily svou intuici a moudrost. Budete umět používat všechny jemné, nenásilné metody pomocné během porodu, a tak být ženě a rodícímu se dítěti oporou. Nastávajícímu otci dokážete vysvětlit a umocnit jeho důležitou roli v porodním procesu a dát mu prostor a možnost najít si své místo v této výjimečné životní situaci.

Comments are closed.